Week #34

Maandagmiddag kreeg ik een appje waarin mijn moeder vroeg of ik misschien wilde komen eten en aangezien ik uiteraard weer eens niks van vlees of vis had uitgelegd, kwam mij dit bijzonder goed uit  🙂
Echter, toen ik de straat bij mijn ouders in reed zag ik al direct de auto van mijn ex-man staan… (ja, hij komt nog altijd gezellig bij mijn ouders over de vloer.. en ja, mijn ouders vinden dat prima. Of ik er moeite mee heb ?? JA DUH !! maar daar wordt verder niet naar gekraaid).
Het betekende ook dat de kinderen daar waren en dat vond ik dan wel weer leuk, maar ik had mij wel gelijk voorgenomen te vertrekken als hij daar ook bleef eten.
Met een stalen gezicht kwam ik binnen, begroette mijn kinderen en mijn ouders en negeerde mijn ex-man volledig. Ik heb alleen met hem van doen als hij de kinderen komt ophalen of thuis brengt (bij mij !!), ik vind dat hij niets meer te zoeken heeft bij mijn familie en als ik hem daar dus tref, is hij voor mij een overbodig persoon en die negeer ik dan ook.
Mijn moeder was totaal ongemakkelijk, ze zag de storm op mijn gezicht en liep zenuwachtig wat heen en weer, af en toe mompelend dat ze wilde eten, maar verder afwachtend. Mijn vader zat gezellig in gesprek met mijn ex-man (we hebben het niet meer over een plank voor het hoofd, maar dit is een heel tropisch regenwoud) en ik heb even fijn met mijn kindjes kunnen kletsen. Kyra ging met haar vader naar een wedstrijd van VVV die ze mochten bekijken in een skybox en Mike zou bij opa en oma blijven slapen. Toen mijn ex eindelijk door had dat hij moest vertrekken, zei mijn moeder daarna dat ze helemaal vergeten was dat Mike zou komen en (bijna verontschuldigend… bijna!) dat ze dus ook vergeten was dat mijn ex hem zou brengen.
“Het was inderdaad wel een hele onaangename verrassing! Die kerel heeft hier niks te zoeken!”
Met een schampere “Hij kwam alleen Mike brengen..”  is ze vervolgens gaan koken.
Ik doe niet eens meer moeite een gesprek hierover te voeren, want dat is nutteloos (heel vermoeiend 😦 ). 
Het eten was overigens lekker en na een kopje koffie, ben ik rond 8 uur met een leen-laptop naar huis gegaan. Ik wil heel graag een laptop aanschaffen zodat ik op de bank of in bed direct kan schrijven als ik daar ineens de drang toe heb, dus mocht ik van mijn vader zijn oude laptop wel lenen. Kon ik even kijken of mij dat echt zou bevallen. Top !

Dinsdag kon ik na het werk aanschuiven bij Gertie, ze had heerlijke rijst gemaakt en later zijn we nog ff gaan winkelen is ze nog eentje komen drinken bij mij (lees Sweet, The Sweet 🙂. Beetje idiote dag dus hahahahaha.

Woensdagmiddag had ik lekker vrij en nadat ik Gertie even heen en weer had gereden ben ik rond half 4 de stad in gegaan. In een blog van vorige week (Terrasverhaal) kun je lezen hoe ik de mensen om mij heen ervaren heb, maar veel leuker was de super-leuke middag die ik met Stephanie heb gehad. Kon eindelijk eens tegenover haar zitten en haar eens dingen vragen die je op whatsapp niet vraagt. Worden veel te lange antwoorden, dus voor de andere partij niet te doen. Na een hapje en nog een drankje hebben we om half 9 afscheid genomen, maar ik had wel het idee dat ik makkelijk nog 4 uur met ´r had door kunnen kletsen. Op de weg terug naar de auto, had ik het gevoel alsof ik als een slak liep, vreselijk langzaam en sloom. De La Chouffe was duidelijk in mijn benen gaan zitten en halverwege zag ik en bankje staan waar ik even op ben gaan zitten. De jongen naast mij, met een dikke joint tussen zijn vingers, keek wazig maar heel vriendelijk naar me en ik kon niet anders dan heel vriendelijk “Hallo” zeggen. Zelfs zijn “Hallo” was wazig hahaha, lachen.
Ik heb daar even gezeten, de gesprekken nog even op me in laten werken want naast de enorme domme praat (dat mens heeft geniale uitspraken!) hebben we ook best serieus met elkaar gekletst.
Soms vraag ik mij af of het niet irritant is om zoveel vragen gesteld te krijgen..
ik ben daar vrij goed in namelijk. Iemand de kleren van het lijf vragen zodat ik alleen maar hoef te luisteren en niks hoef te zeggen. Is natuurlijk niet echt fair, maar als ik op mijn gemak ben, dan komen de woorden vanzelf wel. Bovendien stel ik alleen zoveel vragen als ik mij oprecht in iemand interesseer en toen ik aangaf dat ze gerust op de rem mocht trappen als ik teveel vroeg, schudde ze haar hoofd en zei ze dat het oké was 🙂
Pfffieeeeww.. gelukkig maar ! 😀
Na een minuut of 5 ben ik weer verder naar mijn auto gekropen en eenmaal thuis, heb ik nog een aantal uurtjes in de tuin gezeten.
Warmte.. ik hou ervan!

Donderdag.. ik weet oprecht niet meer hoe mijn donderdag was hahahahaha. Dan zal ik wel niks meer gedaan hebben na mijn werk 😛 (behalve een barbecue met Gertie en Dennis!)20160825_180901

Vrijdag had ik vrij.. en ik had ook echt vrij!
Moest eigenlijk nog een boodschapje doen, mijn oude stoelen naar de RD4 brengen, wat poetsen en een wasje draaien.
Maar wat ik daadwerkelijk gedaan heb ?
De badkamer gepoetst (dat dan weer wel), in het zonnetje gelegen, in de schaduw geslapen, blogs geschreven, gelezen en heel veel nagedacht. 20160826_134123
Voor het eerst in deze 2 weken heb ik gedaan waar ik echt aan toe was: Me-time !
Ik heb werkelijk waar de hele dag in mijn onderbroek rond gelopen, gedaan waar ik zin in had en het deed verdomde goed !

Zaterdag was even twijfelen of ik nog op bezoek zou gaan bij een vriendin op de camping, maar ik had zo mijn redenen om thuis te blijven en heb dezelfde dag gehad als vrijdag.
Eerst heb ik een heerlijk ontbijtje gegeten met mijn vrienden 🙂 20160827_105025Daarna heb een enorm persoonlijke blog geschreven over iets wat mij deze week weer flink aan het denken had gezet (Pas ik in een hokje ?) maar na een kort gesprek met een vriendin van mij heb ik toch besloten hem te plaatsen. Misschien gaan de reacties nog wat inzicht geven in mijn denken en bovendien moet ik wat gaan forceren want als ik mijn mond blijf houden dan wordt mijn muur alleen maar hoger en sluit ik mij meer af van iedereen. Dat is nu net iets wat ik wil vermijden.

Zondag heb ik mij toch wat productiever gemaakt, gepoetst, wasjes gedraaid, opgeruimd.. die vreselijke saaie dingen wat bij een huishouden horen, bleghz! Maar als je eenmaal klaar bent, dan is het toch wel lekker als je toko weer helemaal clean is 🙂
Daarna ben ik weer de tuin in gedoken met een nieuw boek (het boek waar ik gisteren aan begonnen was had ik inmiddels al uit) en heb ik nog even genoten van de rust. 20160828_122905Gertie trok mij rond 2 uur uit mijn huis en we zijn even naar de stad gegaan. Wat rond gelopen maar daarna lekker op het terras gaan zitten.
Drankje.. hapje.. drankje… reuze gezellig was het! 🙂 20160828_160213
Het naar de auto lopen ging weer in slakkengang, maar dit keer liepen er 2 slakken 😛
De terugweg leek 2 keer zo lang te duren dan de heenweg hahahahaha.

Rond half 8 kwamen mijn kindjes weer thuis !! Deze mama was blij !! 😀20160828_200731-1
Heerlijk om ze weer te knuffelen, te horen lachen, met ze te praten en in bed te leggen..

Yep, ik ben weer compleet 🙂

XmelX

Advertentie

14 thoughts on “Week #34

 1. Zo hallo, schrijf anders meteen een boek hahahaha xD
  Gelukkig zitten er plaatjes bij 😛 hihi… grapjuh en zo..

  Dadelijk even je persoonlijke blog lezen!
  En eh.. Mijn moeder is net zo wanneer het op mijn vader aankomt..
  Kijk een beetje uit want voor de kinders is dat niet altijd even prettig 😉

  *Zin in een burger en een pilske nu* -dank u zeer!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s